NL Doet (9 en 10 maart)

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart is het NLdoet, een dag waar vrijwilligers de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is. We hebben een overzicht gemaakt van diverse NLdoet klussen in deze regio:

Vervangen “Akkerkotje” Heemtuin Rucphen

Ons "Akkerkotje" (een schuilhokje in onze Heemtuin Rucphen) is door houtworm zodanig aangetast dat vervanging ervan noodzakelijk is geworden. Met ondersteuning van vrijwilligers en NL-doet willen wij het aangetaste gebouwtje vernieuwen. Het beschikbaar krijgen van een kwalitatief optimaal schuilhok voor bezoekers en vrijwilligers van de Heemtuin Rucphen.

  • Wanneer: Vrijdag 9 maart van 9:00 uur – 16:00 uur.
  • Waar: Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen
  • Opgeven: op de dag zelf ter plaatse melden.

Renovatie kleedkamer 4 bij RKVV Schijf

Kleedkamer 4 is sterk verouderd. We willen middels een kleine renovatie de kleedkamer weer in een nieuw jasje steken. Samen met een groep vrijwilligers gaan we de kleedkamer weer in een nieuw jasje steken.

 Opknappen toilet buurtlocatie in Schijf

Ieder jaar organiseren wij diverse activiteiten, waaronder o.a. een buurtfeest en een fietstocht. Hierbij maken we gebruik een loods waarbij onze buurtbewoners samenkomen en gezamenlijke dingen ondernemen. Het toilet hier is dringend aan vervanging toe. Wij willen een aantal vrijwilligers aantrekken die ons kunnen helpen met het opknappen van het oude toilet zodat onze buurtbewoners daar weer fatsoenlijk gebruik van kunnen maken. Daarnaast hopen we daarmee ook weer nieuwe mensen aan ons buurtschap te kunnen binden. 

 Uitvoeren klein onderhoud in en om molen De Hoop Sprundel

Wij willen het schilderwerk van wanden op de begane grond plaatselijk schilderen totaal ca. 40 m2. Plaatselijk voegwerk herstellen. Koppen van kruipalen en enkele luiken en deuren schilderen. Verder willen we tuinonderhoud uitvoeren. Ook kunnen mogelijk met behulp van onze molenaar en leerling molenaars kleine herstelwerkzaamheden aan de molen worden uitgevoerd. Een nette molen en tuin waar we onze activiteiten voor 2018 mee kunnen starten.

  • Wanneer: Zaterdag 10 maart van 9:00 uur – 16:00 uur.
  • Waar: Molenerf 2, 4714 ET Sprundel
  • Opgeven of meer info: https://www.nldoet.nl/klus/30603

 Ommetje t Gaegelpad opknappen met Natuurwerkgroep Rucphen

Samen gaan we 3 bankjes plaatsen, houtopslag verwijderen en bloemenzaad inzaaien. Een goed toegankelijk ommetje waar in alle rust op de bankjes van de natuur kan worden genoten. 

 

Oppimpen schoolplein Maria Goretti

Graag willen wij ons schoolplein oppimpen door tegels te verven. Denk hierbij aan een twister, hinkelpad of een autoweg. We willen een fleurig schoolplein wat er weer een paar jaar tegenaan kan!

  • Wanneer: Zaterdag 10 maart van 10:00 uur -16:00 uur.
  • Waar: Pastoor Bastiaansensingel 21, 4711 EC St. Willebrord
  • Opgeven of meer info: https://www.nldoet.nl/klus/30053

 Oppimpen schoolplein Willebrordusschool

Graag willen wij ons schoolplein oppimpen door tegels te verven. Denk hierbij aan een twister, hinkelpad of een autoweg. We willen een fleurig schoolplein wat er weer een paar jaar tegenaan kan! 

 Klussen in en rondom het scoutinggebouw Rucphen

Verschillende projecten worden aangepakt:

1. Grote schoonmaak binnen, waaronder de lokalen, natte ruimtes, keuken, gangen en douches

2. Ramen binnen en buiten zemen

3. Afspuiten gebouw en containers met hogedrukspuit

4. Nieuw terras uitbreiden: straten van tegels

5. Onkruid wieden, bladeren rondom het gebouw weg voeren

6. Bouw van een kampvuurkuil (meer informatie volgt

7. Iemand die kan lassen, een hek achterzijde containers