Waarom URvoice?

Helaas is het de realiteit van alledag. Stichtingen en verenigingen die een tekort hebben aan vrijwilligers. Een blik binnen deze organisaties leert dat veel verenigingen in hoog tempo vergrijzen. Het zou zonde zijn voor de maatschappij als er verenigingen of stichtingen binnen de gemeente Rucphen zouden moeten verdwijnen omdat er een gebrek aan (jonge) vrijwilligers is. Dit was de reden voor URvoice om een vrijwilligersvacature op te starten die zich richt op jongeren.

Doel

URvoice wil als stichting bijdragen dat jongeren vrijwilligerswerk leren te waarderen door jongeren en jongvolwassenen kennis te maken met het vrijwilligersleven. Wij willen uitdragen dat een bijdrage van jongeren aan vrijwilligerswerk van belang is voor het voortbestaan van allerlei activiteiten in en om te gemeente. Zo willen we realiseren dat vraag en aanbod van vrijwilligers en vrijwilligerswerk elkaar weten te vinden.

Activiteiten

Om ons doel te bereiken is allereerst deze website ingericht als vacaturebank voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligers weten zo op eenvoudige wijze het vrijwilligersleven te vinden en vice versa. We zijn altijd bereid om mee te denken met organisaties hoe zij het beste vrijwilligers kunnen werven.

Sinds 2014 organiseren we samen met de gemeente Rucphen de vrijwilligersprijsuitreiking en diverse workshops. De URvoice jeugdvrijwilligersprijs is in 2015 als onderdeel toegevoegd op deze avond. Met deze prijs willen we jeugdvrijwilligers in het zonnetje zetten en vrijwilligerswerk op de kaart zetten onder jongeren.

Om onze vacaturebank en het vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen doen we daarnaast aan promotie. We zullen dit jaar proefdraaien in een klas van een middelbare school. Daarnaast zullen we op braderieën in de regio staan om vrijwilligers te werven. Ook zijn we actief op facebook en zullen we ieder kwartaal ontwikkelingen en vacatures belichten in een nieuwsbrief. Je kan ons dus ons ook volgen op facebook of aanmelden voor de nieuwsbrief via info@urvoice.nl